18 juni : uitnodiging eindbijeenkomst 2e fase Thuis Energie Besparen Doe Je Zo

Begin 2024 is gestart met de 2e fase van het project Thuis Energie Besparen Doe Je Zo.  50 woningen in Udenhout en 5 woningen in Berkel-Enschot zijn daarbij onderzocht met  een ‘blowerdoorset’, een grote ventilator die, in het kozijn van de voor- of achterdeur geplaatst, zorgt voor een onderdruk in de woning. Twee ‘kierenjagers’ gaan vervolgens met een rookmachine en warmtecamera de woning door op zoek naar kieren en gaan na waar warmtelekken zijn. Deze lichten dan op de display van de camera blauw op.

Na afloop ontvangen de bewoners een kluslijst met verbetermaatregelen waarmee aan de slag gegaan wordt. Denk daarbij aan het aanbrengen van tochtstrips tot aan het (na)isoleren. Bijzonder bij dit project is dat ook buurtgenoten worden uitgenodigd om mee te kijken naar de resultaten, zeker in straten waar meerdere gelijksoortige huizen staan. Zij krijgen zo meteen een beeld over wat te doen in hun eigen woning om energie te besparen.

Uitnodiging eindbijeenkomst 18 juni :

Op 3 april is de eerste terugkomavond geweest waarbij een deel van de bewoners die aan deze 2e fase van het project meedoen,  tesamen met buurtbewoners en overige geïnteresseerden uit Udenhout en Berkel-Enschot tussentijdse bevindingen, ervaringen en tips hebben gedeeld met elkaar. Inmiddels zijn alle mensen uit fase 2 van het project bezocht en willen we iedereen (ook diegenen die op 3 april niet aanwezig konden zijn) de gelegenheid bieden om ervaringen met elkaar te delen en daar mooie inzichten en uitkomsten helder te krijgen. Op deze avond zullen we ook informatie delen over het wijkuitvoeringsplan energievoorziening Udenhout.

Met het zogenaamde WUPe (wijkuitvoeringsplan energievoorziening) gaan we kijken hoe we binnen Udenhout de komende jaren op zoek gaan naar andere energievormen om zo stap voor stap het aardgasgebruik te verminderen.

Datum: 18 juni 2024 
Tijdstip: 19.30 – 22.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Waar: Het Oude Raadhuis, Slimstraat 2 Udenhout
Als u graag op deze eindbijeenkomst aanwezig wilt zijn, vragen wij u om dit even te melden via: kierenjagen@ecudenhout.nl. Graag uw naam en mailadres te vermelden o.v.v. eindbijeenkomst 18 juni.

 

 

DELEN