2 mooie projecten van de ECU

Graag attenderen we u nogmaals op 2 mooie projecten waar de Energie Coöperatie Udenhout (ECU) mee bezig is:

ZonneVisser

Bij ZonneVisser koop je zonnepanelen die niet op je eigen dak komen te liggen maar centraal in Udenhout. Met gebruikmaking van een fiscale regeling krijg je de energiebelasting en de BTW terug. In wezen hetzelfde alsof het volledig je eigen panelen zijn. Echter t.o.v. je eigen panelen hierbij 2 grote voordelen: er worden in één keer 850 zonnepanelen tegelijk ingekocht zodat je een groot schaalvoordeel hebt. EN door de fiscale regeling, heb je zekerheid dat je 15 jaar lang mag salderen. Oftewel je weet zeker dat je jouw stroom 15 jaar lang (!!!) aan bijv. Essent kunt verkopen voor een zelfde prijs als dat zij aan jou verkopen. Bij eigen panelen heb je die zekerheid niet.

Spinderwind

Bij Spinderwind kun je een eigen stukje windmolen kopen. De verwachte rendementen lopen op tot wel 10%, mede omdat de zogeheten SDE+ subsidie al is verleend voor 15 jaar. De helft van de windmolens worden eigendom van de inwoners uit Midden-Brabant, de andere helft is voor de Brabants Ontwikkelings Maatschappij (zeg maar: de provincie). Al met al een safe, aantrekkelijk, groen rendement.

Beide projecten worden mogelijk gemaakt door de tomeloze inzet van vele vrijwilligers die die dit doen uit de diepe overtuiging dat we moeten werken aan een beter, duurzamer milieu.

Dus kijk op www.ecudenhout.nl of www.spinderwind.nl

Én: zeg het allemaal voort, zegt het voort!

DELEN