Doe mee aan de zonnepanelenactie t/m 16 juli

Wil je zelf groene energie opwekken met zonnepanelen? Maar weet je niet waar je moet beginnen of op moet letten? De gemeente helpt je met een aantrekkelijke zonnepanelenactie. Daardoor bespaar je tussen de € 400,- en € 1.000,- per jaar. Ga naar de zonnepanelenactie :

Doe mee aan de zonnepanelenactie t/m 16 juli

Ben je woningeigenaar en wil je zonnepanelen? Waarschijnlijk heb je de brief ontvangen met meer informatie over de zonnepanelenactie. De gemeente organiseert deze actie in samenwerking met de organisatie ‘Winst uit je woning’. Zij begeleiden je door het hele proces. Dat scheelt je tijd en uitzoekwerk! De voordelen van meedoen aan de zonnepanelenactie via Winst uit je woning:

  • Je hoeft zelf niet meer op zoek naar een aanbod. Winst uit je woning kiest jouw zonnepaneleninstallateur. Dit doen zij op basis van strenge eisen op gebied van kwaliteit, service en garantie.
  • Je krijgt een vrijblijvende offerte op maat met de juiste prijs-kwaliteitverhouding.
  • Winst uit je woning is een betrouwbare partij met veel ervaring: zij organiseren al sinds 2010 zonnepanelenacties samen met zo’n 100 gemeenten.
  • Al ruim 170.000 mensen deden mee. Zij beoordelen de acties gemiddeld met een 8.
  • Voor al je vragen kun je terecht bij Winst uit je woning, zij zijn het aanspreekpunt.

Doe je mee?

Je kunt je tot en met 16 juli 2023 vrijblijvend inschrijven voor de zonnepanelenactie via de knop. Daar vind je ook meer informatie en de antwoorden op veelgestelde vragen.

Hoe betaal ik de zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn een flinke investering. Gelukkig verdien je dat geld tussen de 5 en 9 jaar weer terug met de opgewekte energie. Dat komt doordat je energierekening lager wordt. Zonnepanelen gaan ruim 25 jaar mee, dus je hebt er nog lang plezier van. Om de zonnepanelen te betalen kun je verschillende gunstige leningen afsluiten. Dit zijn de Stimuleringslening en Verzilverlening van de gemeente of de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds. In bepaalde gevallen is zelfs een 0% rente lening mogelijk. Dat betekent dat het geen extra geld kost om het bedrag dat je nodig hebt voor de zonnepanelen te lenen.

Groen dak

Plaats jij zonnepanelen op een groen dak, dan werkt dat extra goed. Door de verkoelende werking van het groene dak is de opbrengst van zonnepanelen groter. Dat komt omdat zonnepanelen beter werken bij een lagere temperatuur. Meer informatie over de aanleg van een groen dak vind je op de pagina Een groene omgeving op deze website.

DELEN