Duurzaamheidscafe op 19 september as.!

DUURZAAMHEIDSCAFE  UDENHOUT   BIEZENMORTEL

 

 

Zoals we allemaal hebben kunnen lezen is er onlangs door de regering een klimaatakkoord ondertekend.

 

Op 19 september a.s gaat de Dorpsraad samen met de Energie Coöperatie Udenhout de bewoners van Udenhout en Biezenmortel informeren  over wat er de komende jaren gaat gebeuren en waarom 2020 en 2021 belangrijk zijn. Wat het klimaatakkoord inhoudt en wat dat voor iedere woning in Nederland gaat betekenen.

 

Werd in de jaren zestig heel Nederland via leidingen die in het hele land gegraven werden het land op aardgas aangesloten. Nu duidelijk wordt dat de aanvoer van aardgas afgebouwd gaat worden volgt een nieuwe zo niet ingrijpendere verbouwing voor de woningvoorraad.

 

ENERGIETRANSITIE is het woord voor de overgang van gas naar een andere energiebron. Welke dat gaat worden of welke combinatie  zal de komende twee jaar voor iedere wijk uitgezocht gaan worden.

Wind, zon, biogas, waterstofgas, warmtepompen, warmtenet  een nu nog niet bekend alternatief ? De mogelijkheden moeten worden onderzocht.

 

Naast de energietransitie komt daar ook nog het probleem van de broeikasgassen en de opwarming van de aarde bij waar het Klimaatakkoord antwoorden op moet vinden en waar de te nemen maatregelen rekening moeten houden.

De avond gaat niet over het klimaatakkoord zelf maar is vooral gericht op de energietransitie waar ieder huisnummer mee te maken krijgt.

Daarvoor hebben wij de heer Paul van Dijk gevraagd om een toelichting te komen geven over de plannen van de gemeente Tilburg.

Ook kunnen we iets laten zien over enkele pilootprojecten die nu in Udenhout draaien en mogelijk een beeld geven wat er eventueel mogelijk is.

Er is ruim mogelijkheid om vragen te stellen, en waar mogelijk een antwoord te krijgen over hoe woningen aangepast kunnen worden en de financiering daarvan.

De Dorpsraad en de Energie Coöperatie Udenhout hebben zich voorgenomen om de komende periode met regelmaat informatie te verstrekken en een vast punt te creëren  waar eventuele vragen kunnen worden gesteld.

 

Wij zien u op 19 september in het Plein vanaf 19.30 uur.

 

DELEN