Energie Coöperatie Udenhout start met eerste project

Nog geen maand geleden besloten ECUdenhout en Hoppenbrouwers Elektrotechniek samen te gaan werken. Door deze samenwerking is het mogelijk om collectief zonnepanelen in te kopen. En daar zaten al enkele Udenhouters reikhalzend naar uit te kijken. Op 1 juli ondertekende Vince van Dijk als eerste een koopovereenkomst voor een PV-installatie.
eerstePaneel

Bij Hoppenbrouwers Elektrotechniek zette van Dijk zijn handtekening in het bijzijn van de algemeen directeur Henny de Haas, zonne-energiespecialist Theo Raaijmakers en Jan Arie Scholten (voorzitter ECUdenhout).
Op vrijdag 5 juli is Hoppenbrouwers bij de familie van Dijk aan de Zeshoevenstraat begonnen met het installeren van de zonnepanelen. Omdat Vince de eerste was die via ECU een installatie heeft aangeschaft, werd er aan de start van de werkzaamheden een officieel tintje meegegeven. Naast het bestuur van ECU waren ook Henny de Haas en Theo Raaijmakers namens Hoppenbrouwers aanwezig en vanuit de gemeente Tilburg was wethouder Berend de Vries (Wonen, Milieu) naar Udenhout gekomen om een handje te helpen bij het plaatsen van het eerste paneel van in totaal veertien panelen.

Als er één schaap over de dam is volgen er meer. In de komende maanden zullen er ongetwijfeld meer daken in Udenhout voorzien worden van zonnepanelen die ervoor gaan zorgen dat het metertje in de meterkast eens de goed kant op draait, namelijk achteruit.

Ook meewerken aan een ‘groen’ Udenhout?

De leden van Energie Coöperatie Udenhout gaan collectief zonnepanelen inkopen en plaatsen. Dat doen zij met het bedrijf Hoppenbrouwers Installatie Techniek. Hoppenbrouwers is gekozen na vergelijking van een viertal aanbieders op basis van prijs/kwaliteit, continuïteit van het bedrijf en garantiebepalingen. Voor de leden van ECU is een prijs bedongen, die afhankelijk van het aantal te plaatsen panelen, welke circa 10% á 15% goedkoper is dan in de huidige markt.

De terugverdienmogelijkheid van de installatie is circa 6 jaar. Hoppenbrouwers garandeert de installatie voor 10 jaar. De panelen kunnen gemonitord worden om de vermindering van CO2 uitstoot te bepalen en om het functioneren te volgen. Kijk op www.hoppenbrouwerstechniek.nl. Voor de snelle aanmelders wordt de huidige prijs gehanteerd, zonder de importheffing die ingevoerd gaat worden.

DELEN