Energie- en Klimaatsafari tijdens de Pauwelsdag op 15 mei

Hoe groot is een windmolen nou echt? Hoeveel zonnepanelen kunnen er op een afvalberg? Hoe maak je energie uit rioolslib? En hoeveel ruimte is er op een energiepark voor natuur en biodiversiteit? Ontdek het tijdens de speciale Energie – en Klimaatsafari op 15 mei, meld je nu aan!

Een duurzaam en klimaatbestendig Brabant. Dat willen we allemaal. Maar hoe kan dit hand in hand gaan met onze vertrouwde omgeving, ons mooie Brabantse landschap? Wel, kom een kijkje nemen op het terrein van Attero tijdens de Pauwelsdag. We nemen jong en oud mee op Energie- en Klimaatsafari!

Op de terreinen van Attero kan je zien hoe het toekomstig energielandschap met behoud van biodiversiteit er uit ziet. Neem een kijkje in een windturbine, de kinderen kunnen op energieworkshop en werp een blik achter de schermen van het waterzuiveringsstation. En hé, kom zo groen mogelijk, de safari is een fietsactiviteit!

Praktisch
  • Wanneer: zondag 15 mei van 10.00 tot 16.00 uur
  • Waar: Vloeiveldweg 9, Tilburg, kom bij voorkeur op de fiets
  • Deelname is gratis, wel graag even vooraf aanmelden via de website.
Overzicht van de activiteiten

Klik op onderstaande activiteiten om er meer over te lezen:

Open Pauwelsdag

De Energie- en Klimaatsafari vindt plaats tijdens de Pauwelsdag op 15 mei. De Pauwelsdag wordt georganiseerd voor de Pauwelspartners, hun achterban, inwoners en ondernemers uit het gebied en alle belangstellenden. De dag start met Pauwels Ontwaakt, een inspirerende ochtend voor de Pauwelspartners, initiatiefnemers en overige betrokkenen en belangstellenden. Daarna is er op een centrale locatie in het gebied (de Pauwelshoeve, Moleneind 29, Loon op Zand) een informatiemarkt met informatie over de Pauwelspartners, projecten, activiteiten en parels in het gebied. Tegelijkertijd kunnen de bezoekers vanuit de centrale locatie het gebied in om Pauwelsbelevenissen te bezoeken. Een van de belevenissen is de Energie- en Klimaatsafari bij de Spinder.

Meer weten? Kijk op www.landschapsparkpauwels.nl.

Regio Hart van Brabant

In regio Hart van Brabant werken we samen aan een Regionale Energie- en Klimaatstrategie (REKS). De REKS brengt in kaart hoe en waar we energie kunnen besparen en duurzaam opwekken, welke mogelijkheden er zijn voor het duurzaam verwarmen van onze huizen en hoe we onze omgeving kunnen aanpassen aan het veranderende klimaat. Meer weten? Kijk op www.regio-hartvanbrabant.nl/REKS en kom langs bij de stand van ECU en BEC op 15 mei!

 

DELEN