Energiecafe 1 juni: ALV en aansluitend lezing over energie-opslag: is buurtbatterij of thuisbatterij een oplossing?

Kunnen we meer gebruik maken van de zelf opgewekte zonnestroom? De meeste stroom die we met zonnepanelen opwekken gaat naar het net en wordt nu nog gedeeltelijk vergoed door het salderen. Vanaf 2025 gaat dat geleidelijk verminderen. Zo is het plan nu maar dit is nog niet definitief.

Daarnaast zien we dat steeds meer gebieden te maken krijgen met transport schaarste. Dat betekent dat er geen ruimte is op het net voor nieuwe projecten of voor uitbreiding van bestaande installaties.

Wat is de rol van energieopslag in het elektriciteitssysteem? Kan een thuisbatterij of een buurtbatterij een oplossing zijn? En wat zijn de voor en nadelen van zo’n batterij? Over dit onderwerp gaat Nihad Avdic van het RVO ons tijdens het energiecafe op 1 juni een en ander vertellen. Nihad schreef mee aan de routekaart energie-opslag die binnenkort uitkomt.

Voorafgaand aan de lezing van Nihad, zal de ALV van ECU plaatsvinden van 19.15 tot 19.45 uur waarna de lezing zal starten om 20.00 uur. Uw deelname aan deze avond kunt u bevestigen via: info@ecudenhout.nl. Graag even vermelden of u naar de ALV en/of lezing komt. Deze avond zal plaatsvinden in het Oude Raadhuis, Slimstraat 2, in Udenhout.

 

DELEN