Fietscamper in Udenhout: Uw coronaproof mobiele energie advies loket

Tekst: Nelleke Sträter, de Wegwijzer Foto’s: Pieter Michielsen, de Wegwijzer

“Heeft u uw nieuwe energie rekening al gezien?”  

Dit kan zomaar een vraag zijn die op zaterdag 29 januari aan u als voorbijganger op het Tongerloplein gesteld wordt door de energieadviseur, die op die dag van 13.30-15.30 uur het mobiele energie loket bemand. Het mobiele energie loket is een fietscamper met een elektrische fiets en een soort “tiny house op wielen”. Het is een idee van Ingeborg Willemen van Energie Coöperatie Udenhout (ECU) en Christiaan Weijtmans van Energie Coöperatie Berkel-Enschot (BEC). De fietscamper wordt ingezet bij  het Project Energie Adviezen. Het doel van de fietscamper is om, ook in coronatijd, op een veilige en duurzame manier energieadviezen dichter bij de mensen te brengen. De gemeente Tilburg heeft het idee omarmd en de fietscamper gefinancierd.

De fietscamper maakt, in een goede samenwerking met de energie coöperaties van Udenhout (ECU), Berkel-Enschot (BEC), de Blaak(ECDB), de Reeshof (CDER), en Energiefabriek013 een Energie Advies Tour door de gemeente Tilburg. In Udenhout staat de fietscamper, behalve op 29 januari (13.30-15.30 uur), ook op 22 februari (van 10.00-12.00 uur) en op 19 maart (van 13.30-15.30 uur) op het Tongerloplein. Bij de fietscamper staat een energieadviseur die direct en gratis advies geeft hoe u mogelijk uw energierekening naar beneden kunt krijgen en wat de mogelijkheden zijn om uw woning te verduurzamen.

Kunt u op de aangegeven tijden niet op het Tongerloplein aanwezig zijn, dan kunt u op de website www.duurzamertilburg.nl  zien wanneer de fietscamper elders in Tilburg te vinden is. Met een concrete vraag over de verduurzaming van uw huis kunt u ook iedere werkdag bellen met een energieadviseur op telefoonnummer 088-0062013. Dit advies is gratis. Ook kunt u een online check van uw huis of een bezoek aan huis voor een onafhankelijk advies aanvragen via  www.duurzamertilburg.nl bij “ik wil energieadvies op maat”.

Energieadviseur Joep van Laarhoven geeft aan: “De beste energiebesparing is om geen energie te gebruiken”. Hij wil u daar graag mee op weg helpen. John Kwaks  (projectleider Energie Adviezen) vult daarbij aan dat “een goed energieadvies een comfortabel huis oplevert”. Volgens Ingeborg Willemen (lid van het campagneteam Energie Adviezen) “kunnen door goede samenwerking mooie resultaten geboekt worden bij verduurzaming van woningen in de gemeente Tilburg”. Duurzaamheid kan overigens op velerlei gebied: “Pak ook eens wat vaker de fiets” geeft Christiaan Weijtmans ons allen als advies.

Als u op zaterdag de fietscamper ziet op het Tongerloplein, neem dan even de tijd voor een praatje met de energieadviseur. U zult er letterlijk en figuurlijk uw voordeel mee kunnen doen. En u draagt met de verduurzaming van uw huis natuurlijk ook een steentje bij aan het milieu. Meer dan de moeite waard dus

 

DELEN