Ga je binnenkort je woning verkopen? 

Ga je binnenkort je woning verkopen? Zorg dan dat je tijdig (liefst voordat deze in de verkoop gaat) een definitief energielabel voor je woning aanvraagt. Bij verkoop of (nieuwe) verhuur van je woning moet je namelijk een geldig geregistreerd energielabel hebben. Wanneer er geen label is riskeer je een boete van ruim 400 euro.

Als energiecoöperatie merken we dat veel inwoners niet weten hoe en waar ze zo’n energielabel voor hun woning moeten aanvragen. ECU is daarom een samenwerking aangegaan met een lokale adviseur. Op deze manier kunnen inwoners van Udenhout snel en eenvoudig een energielabel aanvragen.

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig de woning is. Om het label van een woning te bepalen wordt gekeken naar meer dan 150 kenmerken zoals het type woning, isolatie en verwarming. Energielabels drukken we uit in label A t/m G. Label A is een groen label en geeft aan dat de woning zeer zuinig is. Woningen met een G-label zijn het minst energiezuinig. Met een energielabel kan een koper of huurder snel zien hoe zuinig het huis is. Over het algemeen kan gesteld worden dat een woning met een A-label, sneller en met een hogere waarde verkocht wordt dan een vergelijkbare woning met een D-label.

Inwoners van Udenhout krijgen ook nog eens 5% korting op het standaard tarief voor een energielabel. Kijk snel op www.energielabelvoorjehuis.nl om een energielabel aan te vragen. Vergeet niet om in het opmerkingen veld door te geven dat je via de energiecoöperatie komt zodat je de korting niet misloopt.

Wil je op de hoogte gehouden worden over energietips, energieprojecten in Udenhout of in het algemeen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief op www.ecudenhout.nl

 

DELEN