Geslaagde avond warmtescan bewoners Baksenbosch

Op 28 januari 2020 vond in de Baksenbosch in Udenhout een warmtescan avond plaats, georganiseerd door mensen vanuit de wijk zelf. Een mooi staaltje bottum-up communicatie in de energietransitie.  Een van de bewoners stuurde een mail naar de projectleider Rhedcoop om eens te kijken naar de isolatiewaarde van de woningen door een warmtescan avond te organiseren.

Zo’n tien enthousiaste woningeigenaren zijn op deze avond afgekomen waarbij uitleg is gegeven over de Rhedcoop-aanpak in de wijk Achthoeven en waarbij van twee woningen warmtebeelden zijn gemaakt.  Mooi om te zien en ook confronterend werd aangegeven door de bewoners. De projectleider heeft met de overige deelnemers afspraken gepland voor de scans.
Het stappenplan van de warmtescan ten behoeve van het project Rhedcoop is nu:
– warmtescan maken van de woningen in de wijk Achthoeven (waaronder Baksenbosch)
– Energieadvies (in samenwerking met de gemeente Tilburg)
– Plan van aanpak op maatregelen
– Investeren in de woning op basis van een woning abonnementsvorm
De bewoners gaven aan dat de inzet en inbreng van lokale mensen wordt gewaardeerd in dit verhaal. Woningeigenaren moeten geholpen worden om voor hen passende informatie uit de brei aan informatie te kunnen halen die ze nu krijgen. Een bekend lokaal gezicht die er voor hen is, helpt daar enorm bij.
Meedoen met de warmtescan in de Achthoeven? Neem dan contact op met Jan Snelders via projectleider@ecudenhout.nl

 

DELEN