Geslaagde bijeenkomst ‘Thuis Energie Besparen Doe Je Zo’ in Udenhout

Op 13 juni vond de bijeenkomst ‘Thuis Energie Besparen Doe Je Zo’ plaats in het oude Raadhuis in Udenhout. Op deze warme avond lieten toch ruim 40 bewoners van Udenhout, Biezenmortel en Berkel-Enschot zich informeren over dit mooie en laagdrempelige project waarmee je met kleine verbetermaatregelen je woning duurzaam en energiezuinig kunt verbeteren en aanpassen richting de toekomst. Na het welkomstwoord van het bestuur van de Stichting Green Deal (Jeroen Kleiweg en Joris van den Aker), was het de beurt aan Jeroen Jansen (technisch projectleider) en Ingeborg Willemen (operationeel projectleider) om het project verder toe te lichten.

Pilotbewoners aan het woord

Daarna was het de beurt aan de pilotbewoners (Steven Vervoort, Hennie van Oijen, Hanneke van Iersel en Rene Snoeren) om hun ervaringen te delen hoe zij bij dit project aangehaakt zijn, wat de ervaringen waren en wat zij qua verbeteringen al hebben opgepakt in hun woning. Vooral ventilatie en het verbeteren van tocht en comfort in de woning waren echte eye-openers die op een laagdrempelige manier (pur, kit, tochtstrips) snel te realiseren waren.  TBV Wonen heeft in dit project ook meegedaan en heeft een mooie blauwdruk voor hun huurders waarmee ze verder kunnen in hun visieplannnen voor 2025. Iedere pilotbewoner heeft in dit traject een kluslijst: https://huisfluisteraar.nl/download  (onder menu download is een winter en zomereditie kluslijst te vinden) en Routekaart Pilotwoning.docx  ontvangen waar hij/zij, met ondersteuning van het projectteam en kierenjagers, inzicht heeft gekregen in de woning en met de bestaande situatie zelf al een aantal verbetermaatregelen kan oppakken (via de kluslijst).

Kierenjagers

In dit project zijn kierenjagers geschoold, onder deskundige begeleiding van Lars Boelen, om de mensen op weg te helpen en te ondersteunen in hun verduurzaming van de woning. Johan Schapendonk, Joep van Laarhoven, Jeroen Jansen en Lars Boelen gaven toelichting hierop hoe zij e.e.a. hebben ervaren.

Informatiemarkt

Daarna was het tijd om de informatiemarkt te bezoeken waar de blowerdoortest stond opgesteld. Tevens was de gemeente Tilburg  aanwezig voor vragen over subsidiemogelijkheden, een leverancier die meer kon vertellen over ventilatiestrategie en andere verduurzamingsvragen (De Graaf Klimaattechniek). Ook konden mensen energie advies vragen aan een energie adviseur. Kinderen van basisschool Wichelroede hebben gewerkt aan een lesprogramma ‘De energiezuinige school van de toekomst’ en hebben kun eindresultaat op deze avond gepresenteerd.

Resultaten en vervolg van het project

Aan het einde van de avond werden de resultaten uit het project gedeeld en wat nu de vervolgstap is. De presentatie van deze avond, vindt u terug door op de volgende link te klikken: 20230613 bijeenkomst TEBDJZ DEF .

Meer informatie over dit project

Wilt u meer weten over dit project of op de hoogte willen blijven van het vervolg of zelf kierenjager willen worden ? Mail dan naar info@ecudenhout.nl

 

 

 

 

DELEN