Hoge gasprijs: 19 procent huiseigenaren wil verduurzamen, zonnepanelen en warmtepomp populairst

19 procent van de woningeigenaren wil vanwege de hoge energieprijzen hun huis verduurzamen. De (hybride) warmtepomp en zonnepanelen zijn bij de huiseigenaren de populairste maatregelen om te besparen. Dat blijkt uit onderzoek van Eigen Huis. Bijna driekwart van de huiseigenaren uit in het onderzoek zijn zorgen over de gestegen gasprijzen.

Meer dan 75 euro per maand
De leden stellen extra te letten op het energieverbruik. Ondervraagden die wonen in een slecht geïsoleerde woning, beneden modaal verdienen of waarbij het energiecontract binnen een half jaar afloopt, maken zich het meeste zorgen.

Ruim twee derde van de leden, bij wie de energierekening al omhoog is gegaan, of naar verwachting gaat stijgen, geeft aan dat de energiekosten oplopen met meer dan 75 euro per maand.  64 procent van de respondenten is (zeer) positief over de korting die het kabinet huishoudens geeft op hun energierekening.

Bestaande en nieuwe plannen
De helft van de respondenten waarbij de energierekening al is gestegen, wil het huis (verder) verduurzamen. Bij de leden die al plannen hadden om te gaan verduurzamen, zijn zonnepanelen het vaakst genoemd als verduurzamingsmaatregel.

Bestaande plannen om te verduurzamen Procent
Zonnepanelen 38 procent
Isoleren (dak, vloer, spouwmuur) 36 procent
Kleinere maatregelen 33 procent
(Hybride) warmtepomp 31 procent
Isolatieglas 23 procent
Duurzamere cv-ketel 18 procent
Zonneboiler 7 procent
Anders 21 procent

Bij de leden die door de gestegen gasprijzen gaan verduurzamen, of die er sneller door gaan verduurzamen, wordt de (hybride) warmtepomp het vaakst genoemd.

Bestaande plannen om te verduurzamen Procent
(Hybride) warmtepomp 40 procent
Zonnepanelen 28 procent
Kleinere maatregelen 26 procent
Isolatieglas 24 procent
Isoleren (dak, vloer, spouwmuur) 23 procent
Duurzamere cv-ketel 10 procent
Zonneboiler 6 procent
Anders 20 procent

Wilt u meer weten als inwoner van Udenhout hoe u het beste kunt verduurzamen? Neem dan eens een kijkje bij  Rhedcoop of Energie Adviezen op de site (onder projecten) en laat u gratis informeren wat voor u de mogelijkheden zijn. Tevens kunt u een poll invullen (onder project Rhedcoop/stijgende energieprijzen? Hoe houdt u ze in bedwang?). 

DELEN