1 november: informatie avond Zonnedak in Udenhout

img_4204

ZONNEDAK IN UDENHOUT: SCHONE STROOM UIT EIGEN OMGEVING

Energie Coöperatie Udenhout (ECU) zal op 1 november om 20.00 uur in Het Raadhuis, Slimstraat 2 te Udenhout een informatiebijeenkomst organiseren voor het project Zonnedak in Udenhout. ECU wil samen met en voor inwoners van Udenhout en omgeving (via de postcoderoos regeling) duurzame energie produceren. Het zonnedak biedt de mogelijkheid om eenvoudig zonne-energie op te wekken in eigen buurt/omgeving door gezamenlijk te investeren in een collectief zonnestroomsysteem op het dak van de nieuwe rijhal op sportpark Zeshoeven in Udenhout.

Waarom een zonnedak?
Een zonnedak is een geschikte manier om op grotere schaal gezamenlijk duurzame elektriciteit te produceren omdat de plaatsing van zonnepanelen kan worden geoptimaliseerd. Het is tevens een goede oplossing omdat niet alle woonhuizen (maar ook bedrijfspanden) geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen vanwege bijvoorbeeld een ongunstige ligging. Verder is een gezamenlijk systeem per deelnemer goedkoper. De deelnemers aan het zonnedak project richten gezamenlijk de coöperatie ECUZoR (Energie Coöperatie Udenhout Zon op Rijhal) op en brengen gezamenlijk het benodigde vermogen in om het zonnestroomproject te realiseren.
Postcoderoos regeling
ECUZoR zal bij de exploitatie van het zonnedak gebruik maken van de postcoderoos regeling. De postcoderoos regeling maakt het voor partijen met een kleinverbruikersaansluiting (huishoudens, bedrijven, scholen, etc.), die geen zonnepanelen op hun dak kunnen of willen plaatsen, mogelijk om gezamenlijk op een andere locatie zonnestroom op te wekken en deze -zonder daarover energiebelasting af te hoeven dragen- zelf te gebruiken. Deelnemers moeten wel gevestigd zijn binnen een zogenaamde postcoderoos. Voor ECUZoR is dat het postcodegebied 5071 (Udenhout) en aangrenzende postcodegebieden te weten: 5011 en 5012 (Tilburg Noord), 5056 (Berkel-Enschot), 5061 (Oisterwijk) , 5074 (Biezenmortel), 5151 (Giersbergen/Drunen) en 5175 (Loon op Zand). De energiebelasting vrijstelling is voor 15 jaar gegarandeerd. Deelnemers ontvangen naar rato van hun aandeel in de coöperatie hun deel in de netto opbrengst van de opgewekte zonnestroom.

Via Facebook: ECUdenhout en Twitter: @ECUdenhout kunt u ons ook volgen en liken om op de hoogte te blijven. U kunt zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst via info@ecudenhout.nl.

 

brochure_ecu-zonnepanelen

inschrijfformulier-zonnedak-udenhout

inschrijfreglement-ecuzor-17-10-2016

 

DELEN