Nieuwe film over energietransitie: Het paradijs op aarde begint in Nederland

In de documentaire ‘Het paradijs op aarde begint in Nederland (met de energietransitie)’ laat Ruud Koornstra de haalbaarheid hiervan zien. Om dit lonkend perspectief kracht bij te zetten reisde Koornstra samen met zijn dochter Roos, als cameravrouw en regisseur, door Nederland en sprak de afgelopen maanden met een keur aan ondernemers, wetenschappers en bestuurders.

Stel je voor: het is 2030 en doordat we de zaken slim hebben aangepakt, leven we inmiddels in een wereld zonder schaarste van energie, vervoer en gezonde voeding. Door een circulaire aanpak is er nergens meer een tekort aan. Een droom? Zeker niet volgens Ruud Koornstra, duurzaam ondernemer, Nationaal Energiecommissaris, coördinator SDG7, voorzitter van het Koplopernetwerk bij MVO Nederland en voorvechter voor een betere wereld voor iedereen.

In een tijd waarin rampen en crises de waan van de dag bepalen, is het misschien een beetje moeilijk voor te stellen, maar volgens Koornstra is het écht waar. Het paradijs op aarde – een radicaal andere wereld zonder schaarste en power to the people – ligt binnen handbereik.

DELEN