Project “Thuis Energie Besparen Doe Je Zo” gaat van start!

Inmiddels hebben ruim 50 mensen zich aangemeld om mee te willen doen aan het project “Thuis Energie Besparen Doe Je Zo” (in de volksmond “kierenjagen” genoemd) dus we gaan van start ! Verder hebben we 10 nieuwe enthousiaste kierenjagers mogen verwelkomen in het project. Deze zullen zich later nog voorstellen in de Wegwijzer en op deze site.
De volgende stap is dat we nu de deelnemers vanaf begin februari gaan benaderen voor het inplannen van afspraken voor het kierenjagen. Per woning komen twee kierenjagers de woning van boven naar beneden onderzoeken op tocht en kieren. Ze zetten een zogenaamde “blowerdoorset” in de voordeur of achterdeur en gaan met warmtecamera’s en een rookmachine het huis door op zoek naar warmtelekken.
Omdat er tijdens het kierenjagen heel goed te zien is waar wamtelekken zijn, worden in het project ook buurtgenoten uitgenodigd om zo deze informatie breder te delen zodat zij hier ook inzicht in krijgen voor hun eigen woning. Na het kierenjagen ontvangt de deelnemer een 30 + klussenlijst waarmee op een laagdrempelige en kostentechnisch interessante manier aan de slag gegaan kan worden met het dichten van de kieren in de woning.
In het project zitten ook een aantal terugkomavonden waarop de deelnemers ervaringen en tips kunnen delen met elkaar. Nieuwsgierige en geinteresseerde buurtgenoten zijn ook van harte welkom.
Heb je vragen over dit project, stuur deze dan naar:  kierenjagen@ecudenhout.nl

DELEN