RHEDCOOP

Om de energietransitie te realiseren is een van de belangrijke factoren de omschakeling van uw bestaande woning naar een energiezuinige woning. Maar hoe en wanneer doe je dat en waar betaal je dat allemaal van?

 

Het Europese Interreg-project RHEDCOOP ontwikkelt met vijftien partners uit Nederland en Vlaanderen nieuwe modellen om de energierenovatie van woningen in een stroomversnelling te brengen en het aandeel lokaal opgewekt energie te verhogen. RHEDCOOP staat voor Renovatie en Hernieuwbare EnergieDiensten via COÖPeraties.

 

ECU doet mee!

ECU is een van die partners en gaat daarbij intensief samenwerken met Gemeente Tilburg, bedrijven en kennispartners. Door deze brede aanpak komt een volledige menukaart van maatregelen tot stand die impact hebben op woning- én buurtniveau. Zowel voor als achter de meter.

 

Onderzoeksproject Achthoeven

Om dit te kunnen realiseren werkt ECU mee aan een onderzoeksproject, waarbij een coöperatief model wordt uitgewerkt om een klein aantal private woningen in Achthoeven te verduurzamen. Daarbij gaat het niet alleen om slimme technologische ontwikkelingen, maar ook om innovatieve financieringsmodellen. Zo’n model heet een ESCo model: Energy Service Company.

 

Doet ú ook mee?

Energie coöperatie Udenhout en Gemeente Tilburg willen samen met woningeigenaren in Achthoeven onderzoeken hoe we dit gaan vormgeven. Wij zijn daarom op zoek naar mensen die het leuk en interessant vinden om mee te doen met dit project.

 

Gelooft u in samen sterk, wilt u geen gedoe maar wel een duurzaam en energiezuinig huis en op een voor ú betaalbare manier? Neem dan contact op met Jan Snelders via projectleider@ecudenhout.nl

 

Wij nodigen u dan graag uit voor een informatief gesprek om uw wensen te horen en onze aanpak uit te leggen.

 

Het project duurt tot 2021. Lees hier meer over RHEDCOOP.