Spinderwind

Burgerwindpark op De Spinder

Energie Coöperatie Udenhout realiseert samen met 10 andere energiecoöperaties vier windmolens op het terrein van De Spinder, in het noorden van Tilburg. Dit park gaat voldoende elektriciteit produceren om 7.500 huishoudens van groene stroom te voorzien. Wij zorgen daarmee in onze eigen buurt voor de productie van onze eigen elektriciteit. En we zijn op zoek naar investeerders. En dat kun jij zijn!

Wat kost het en hoe doe je mee?

Je kunt participeren in Coöperatieve Vereniging Burgerwindpark De Spinder U.A.. Een Spinderdeel kost € 250,-. De eerste verkoopperiode is inmiddels afgelopen. Meer dan 50% van de Spinderdelen is verkocht. De tweede verkoopperiode loopt van 1 september tot en met 30 september. Met de aankoop van een Spinderdeel maak jij duurzame energie van windmolens mee mogelijk en profiteer je van de opbrengst. Doe dus mee! Zet de stap en investeer in een betere luchtkwaliteit voor onszelf en voor onze (klein)kinderen. Kijk voor meer info op www.spinderwind.nl.

Waarom investeren in een windpark?

We verbruiken met zijn allen steeds meer energie. Het grootste deel van deze energie is niet duurzaam opgewekt. Om dat te veranderen moeten we in Nederland energieneutraal worden. Dat betekent evenveel duurzame energie produceren als je gebruikt. De nieuwe windmolens dragen daar een flink deel aan bij.

Spinderwind in het nieuws!

De 14 coöperaties in de regio die ook Spinderwind hebben mogelijk gemaakt gaan meer en meer samenwerken. Zie bijgaand artikel uit het Brabants Dagblad: https://www.bd.nl/tilburg-e-o/windmolens-bouwen-in-het-hart-van-brabant-energiecooperaties-willen-de-hoofdrol~a7a2afdc/

Lees verder »