Start campagne ‘Aan de slag met je huis!’ in wijk de Achthoeven

Woningeigenaren in de wijk de Achthoeven in Udenhout krijgen in de periode van 4 tot en met tenminste 24 februari bezoek van een bewoner uit de buurt die vragen stelt over hun woonwensen op het gebied van: energiezuinig, veilig en levensloopbestendig wonen. Want ook al voelen wijkbewoners zich er prima thuis en willen ze er graag nog vele jaren fijn wonen het kan toch een goed idee zijn om nú al werk te maken van de toekomst!

Met de campagne ‘Aan de slag met je huis’ wil de gemeente  bewoners  activeren sneller  maatregelen  te  nemen. Dit gebeurt in samenwerking met uw Dorpsraad, Contact50 (voorheen KBO Udenhout) en Energie Coöperatie Udenhout. De vragenlijst ofwel de woonwensentest achterhaalt de behoefte van de bewoner op de thema’s. Een eventuele vervolgstap is een advies op maat van een adviseur op het gebied van energie, veiligheid en/of levensloopbestendigheid. Bewoners zijn tot niets verplicht. Doel: in de toekomst meer plezier en comfort halen uit een eigen woning! Vandaag nam wethouder Oscar Dusschooten (energietransitie gebouwde omgeving) de eerste woonwensentest af bij bewoner Wim Brekelmans, wijkbewoner van de Achthoeven. Oscar Dusschooten:“ De woning van de toekomst is energiezuinig, levensloopbestendig en veilig. Het verbruikt weinig energie en wekt deze energie duurzaam op. Op basis van de behoefte zijn er professionele adviseurs die adviseren welke mogelijkheden er zijn. Het advies is vrijblijvend, de bewoner hoeft geen gebruik te maken van de aanbodpartijen in de uitvoering.”

Deze wijkcampagne draagt bij aan de ambitie van de gemeente om particuliere woningeigenaren te stimuleren te investeren in de woning. De reductie van het gebruik van energie zorgt er ook voor dat de woning erg comfortabel is in gebruik. Bewoners kunnen gezond oud wonen door de slimme inrichting voor dit doel. Als laatste is de woning bestand tegen de meest gebruikte vormen van inbraak en daarom niet interessant voor de gelegenheidscrimineel. Een gezonde, duurzame, veilige woning waarin het comfortabel wonen is.

DELEN