T-Wind wint SIVET prijs 2014

SIVET Prijs foto

Op 12 november 2014 heeft het bestuur van de stichting MOED (Midden-Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij voor Energie en Duurzaamheid) en tevens jury van de SIVET prijs unaniem besloten om de SIVET prijs toe te kennen aan T-Wind. Een burger, ondernemer of organisatie die aantoonbaar heeft bijgedragen aan de energietransitieversnelling in de regio Midden-Brabant komt hiervoor in aanmerking en dit jaar is T-Wind de winnaar. Op 13 november 2014 is deze prijs uitgereikt tijdens de klankborddag: “Sociale innovatie versnelt energietransitie” in De Leerfabriek te Oisterwijk.

In het juryrapport staat: “De jury heeft bewondering voor de professionaliseringsslag die de samenwerkende energiecoöperaties doormaken en tekenend voor de Midden-Brabantse verenigingscultuur. Een ultiem voorbeeld van Social Innovation dat versnellend op de energietransitie en op termijn een voorwaarde is voor duurzame economische ontwikkeling”.

De gemeenteraad in Tilburg heeft 1,5 jaar geleden bepaald dat het deel van de opbrengsten van windpark Spinder toe moet komen aan plaatselijke burgers en ondernemers. Omdat de huidige initiatiefnemers (Gemeente Tilburg, Waterschap De Dommel en Attero) niet met alle partijen tegelijk aan tafel kan om de ontwikkeling nader vorm te geven, heeft MOED de reeds in Tilburg actieve energiecoöperaties uitgedaagd om samen op te trekken en een professionele organisatie te vormen. Hieruit is T-Wind ontstaan.

Juryrapport SIVET prijs

DELEN