Thuis energie besparen doe je zo

‘Thuis Energie Besparen Doe Je Zo’ (TEBDJZ) is een kennis- en leertraject (opgezet in het kader van het programma Sociale Innovatie Energietransitie (SIE) van de provincie Noord-Brabant en Enexis) waarbij al lerend vanuit de praktijk samen met bewoners een energiebesparingsaanpak per woning wordt opgezet (het zogenaamde Slimme Stappenplan 80-60-40 graden warmte).

Binnen de aanpak kijken we ook naar “isoleren is ventileren” om gezond en comfortabel te wonen. De woning wordt als het ware met een stappenplan energieproof gemaakt voor (het energiesysteem van) de toekomst. Het Slimme Stappenplan 80-60-40 biedt inwoners van Udenhout op een gestructureerde wijze inzicht in de manier waarop ze hun woningen voor kunnen bereiden op een aardgasvrije situatie ofwel een stevige energiereductie in 2030 op weg naar een volledig aardgasvrij Udenhout.

Inmiddels is al op andere plaatsen in Brabant gebleken dat deze aanpak werkt en daarom gaan wij er in Udenhout graag mee aan de slag. Green Deal Udenhout (GDU: Energie Cooperatie Udenhout (ECU), TBV Wonen, Dorpsraad, Contact 50 en gemeente Tilburg) zal dit project lokaal organiseren waarbij ook een impuls gegeven wordt aan de warmtetransitie in ons dorp.

Meer info over het project lees je in onderstaande berichten.