Tot 31 maart 2021: maak gebruik van voordelig energieadvies

Je eigen huis verduurzamen hoef je niet alleen te doen. De gemeente Tilburg helpt je op weg met een voordelig energieadvies. Dat scheelt geld en energie! Verspreid over de gemeente wonen energieadviseurs die op verschillende manieren een einde maakten aan tocht in hun huis. Ze delen hun ervaringen graag met jou. Zo maken we Tilburg samen stap voor stap duurzamer.

Iedereen met een eigen huis in de gemeente Tilburg kan via www.aandeslagmetjehuis.nl een afspraak maken met een energieadviseur voor een advies op maat. Hiermee kun je direct aan de slag om slim energie te besparen. Tot 31 maart 2021 is het tarief hiervoor bijzonder gunstig.

Het trekt wel wat

‘Ja, het trekt wel wat’, zeggen veel mensen die te maken hebben met tocht in huis. ‘Het effect van tocht op energieverbruik wordt erg onderschat’, constateert energieadviseur Jeroen Jansen uit Udenhout (Energie advies op maat). ‘Terwijl het comfort enorm toeneemt als je een einde maakt aan die tocht.’ In zijn huis dichtte hij alle kieren die hij kon vinden en plaatste hij tochtstrips bij de deur naar de hal, de garage en de voordeur. ‘Ook hebben we de brievenbus dichtgemaakt met PUR-schuim en buiten een losse brievenbus opgehangen.’ Pas daarna ging hij aan de slag met isoleren. ‘Ventilatieroosters dichtplakken moet je trouwens nooit doen, want die zijn nodig voor luchtverversing.’

In stappen verduurzamen

De gemeente Tilburg werkt samen met de energiecoöperaties van de Blaak (ECDB), de Reeshof (CDER), Berkel-Enschot (BEC), Udenhout (ECU) en met Energiefabriek013. Elke coöperatie heeft minimaal één energieadviseur. Alle adviseurs zijn onafhankelijk en professioneel opgeleid. Samen met een adviseur kun je een stappenplan opstellen om je huis te verduurzamen.

Afspraak maken met een energieadviseur?

Wil jij ook aan de slag met het verduurzamen van jouw huis, onze energieadviseurs staan voor je klaar.

  • Vraag een online check aan via aandeslagmetjehuis.nl Tot en met 31 maart 2021 betaalt de gemeente Tilburg het grootste deel van de kosten. Een online advies kost tot die datum 20 in plaats van 90.
  • Wil je een bezoek aan huis van een energieadviseur? Ook dit kun je plannen via aandeslagmetjehuis.nl. Dankzij de bijdrage van de gemeente Tilburg betaal je hiervoor 65 in plaats van 210.
  • Bellen met een vraag aan een energieadviseur is gratis.

 

 

DELEN