Wie meld zich aan voor de TilburgerTafel ?: meedenken over nieuwe manier van verwarmen

Tilburg maakt een plan voor een nieuwe manier van verwarmen van onze woningen en gebouwen. Dit plan noemen we de Transitievisie Warmte. Daarin komt te staan hoe woningen en gebouwen van het aardgas af kunnen.

Nu is elk huis anders, en elke bewoner en zijn portemonnee ook. Daarom wil de gemeente graag de mening en zorgen van inwoners horen. We organiseren 2 inspraakmogelijkheden. Aanmelden is mogelijk via: www.tilburg.nl/naarhetnieuweverwarmen

Digitale dialoog

Een stadsbreed gesprek met duizenden Tilburgers. Er zijn 3 rondes. Je begint met beantwoorden van vragen van de gemeente. Daarna krijg je antwoorden van anderen te zien. Die geef je punten en je mag je eigen bedenksels erbij schrijven. De antwoorden en commentaren met de meeste punten, gaan naar de TilburgerTafel. Die met de minste punten ook trouwens. Alle antwoorden zijn online te bekijken.  Tijdsinvestering: per ronde twee maal 1 à 1,5 uur.

Tilburger tafel

Een club van zo’n 20 mensen uit verschillende hoeken van de stad. Je denkt mee als bewoner van een woning of appartement. Je krijgt informatie en uitleg over de zaken die al zijn uitgezocht. Met elkaar bekijk je de plannen en ideeën voor een nieuwe manier van verwarmen. Samen maak je een advies voor de gemeenteraad. Het advies voegen we bij de Transitievisie Warmte. De raad weegt alle belangen af en neemt eind 2021 een besluit.

Tijdsinvestering: van juni tot half oktober 2021, 6 à 8 werksessies van circa 2 uur, aan het eind van de middag en/of ‘s avonds. Tussendoor krijg je leeswerk. Voor je deelname aan de TilburgerTafel ontvang je een bescheiden vergoeding. Als je wilt, kun je daarna nog langer meedenken over het nieuwe verwarmen en duurzame energie. Zo kun je de politiek laten horen wat je vindt van de plannen en de uitvoering ervan in de komende jaren.

DELEN