Zonnemaatje Duinboeren gaat los!: ook voor postcode 5071 (Udenhout)

Een jaar na de ‘kick-of’ van Zonnemaatje Duinboeren is het dan zover: er kan vanaf 1 december worden ingetekend op (1.800) Zoncertificaten. Alle postcodes van gemeente Vught komen in aanmerking voor deelname aan dit ‘Postcoderoos’ project, net als die van Haaren, Esch en Boxtel en Loon op Zand en aangrenzende codes. Met de opbrengst gaat coöperatie Zonnemaatje Duinboeren vier opwek-installaties van ieder 200 zonnepanelen realiseren op bedrijfsdaken van vier agrarische ondernemers: in Helvoirt, Haaren en Loon op Zand. Per woensdag 1 december zijn de informatiebrochures en voorwaarden in te zien op https://zonnemaatje.nl/onze-projecten/#zonnemaatje-duinboeren. Intekenen kan van 1 tot en met 18 december.

De deelnemende boeren verhuren hun dak voor 16 jaar aan de coöperatie, die aan haar leden een mooi rendement van 3-6% per jaar in het vooruitzicht stelt. Voor dit duurzame project wordt gebruik gemaakt van de SCE-regeling (Subsidie Coöperatie Energieopwekking), ofwel de ‘vernieuwde Postcoderoos regeling’. Op deze manier kan lokaal energie opgewekt worden, terwijl omwonenden de investering financieel mogelijk maken. In ruil hiervoor krijgen ze een redelijk rendement en retournering van de inleg na 15 jaar. Een certificaat kost € 100,- per stuk.

De intekening voor postcoderoos Haaren-Esch-Boxtel ging al van start op 7 november en gaat vanaf 1 december mee in de intekening voor alle vier de projecten van Zonnemaatje Duinboeren. Je schrijft je immers in bij de coöperatie, niet voor één specifiek project. Vanaf 1 december gaat het dus helemaal los! Dan staan alle vier de postcoderozen open voor inschrijving: die met de opweklocaties in Helvoirt, Haaren en Loon op Zand!

Coöperatie Zonnemaatje Duinboeren vertrouwt erop dat alle Zoncertificaten nog dit jaar worden afgenomen, waarbij de ‘trouwe’ belangstellenden die al lang wachten voorrang krijgen. Vanaf 1 december is de informatiebrochure met de deelnemende postcodes en voorwaarden in te zien op https://zonnemaatje.nl/onze-projecten/#zonnemaatje-duinboeren. Via deze website kun je inschrijven tot en met zondag 18 december.

DELEN